Čola ponovo pjeva u Sarajevu, ulaznice 10, 12 i 15 KM

Zdravko Čolić će nakon više od 30 godina održati veliki koncert na stadionu „Koševo“ u svom rodnom gradu Sarajevu, 31. srpnja 2010, s početkom u 21 sat. Pripreme za koncert su odavno u tijeku, a na njemu će prvi put u BiH biti korišten razglas L-Acoustics, koji koriste svjetski izvođači poput Madonne, “Aerosmitha“, “Rammsteina“, “Rage Against the Machine“ i drugih.

Produkcijski tim stiže sa 32 šlepera, a čine ga čak četiri produkcijske kuće: “Megaton“, “Berar“, “Emotion“ i “ProCon“. Specijalno za ovu prigodu koristit će se najveći roof u Europi, te je također neophodno osigurati i agregate od dva megavata, 320 m2 led-ekrana, a postolje bine će biti široko 46 metara.
Još jedan nesvakidašnji podatak je i to da će se koristiti 36 space gunova, snage 7 kw, koji će biti dovezeni iz Njemačke.

Ulaznice po cijeni od 10, 12 i 15 KM bit će puštene u prodaju 9. srpnja , a moći će se kupiti na sljedećim mjestima: Ferhadija i Skenderija – ulična prodaja, “Centrotransove“ agencije širom BIH, “Bis Tours“, “Zetra“, “Unitic“.

Prvih 5.000 kupaca će na poklon dobiti DVD Zdravka Čolića, a svaki stoti kupac će dobiti brendiranu majicu, priopćili su organizatori.