Vijesti iz BiH

Oduzeta roba u vrijednosti od 80 000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Bijeljina – Brčko Distrikt privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti od 80.000 KM.

 

Koristeći zakonom predviđene operativno-taktičke mjere i radnje te na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Tuzla,  locirali su na putnoj komunikacij Bijeljina-Brčko Distrikt dva putnička motorna vozila u kojima je pronađena veća količina krijumčarene robe ( trenerke NIKE, ADIDAS, TOMMY HILFIGER, jakne, torbe, parfemi, satovi). Ukupno je privremeno oduzeto 1.924 komada razne robe tržišne vrijednosti u iznosu od  80.000 KM.

 

Prilikom izvođenja operativno-taktičkih radnji, službenici UIO su koristili opremu doniranu od strane Vlade SAD, kroz program EXBS (dvogledi za osmatranje, set opreme  CT-30).

 

Protiv odgovornih lica, a shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend