Vijesti iz BiH

Oduzeta roba pomoću specijalističke opreme

Koristeći specijalističku opremu, službenici UNO u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su raznu robu, koja je pokušana biti prokrijumčarena u Bosnu i Hercegovinu.

Ovlaštene službene osobe UINO, Regionalni Centar Tuzla, u proteklom periodu su vršili pojačane aktivnosti na kontroli i sprječavanju ilegalnog uvoza roba na teritorij Bosne i Hercegovine. Tom prilikom su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli neprijavljenu robu kao što su dijelovi za autobus marke mercedes Benz, kozmetički preparati i roba široke potrošnje. Prilikom kontrolnih aktivnosti korištena je oprema donirana od strane Vlade SAD putem programa EXBS. Oprema kao što je CT-30 kit, GR-135, osobni detektori radijacije i kamere Sony koje omogućavaju dubinsku kontrolu vozila. i mjesta koja se mogu koristiti za skrivanje roba. Pored vizuelnog pregleda uz pomoć specijalističke opreme, službenici UNO imaju mogućnost da prate gustoću i popunjenost mjesta koja treba da su šuplja te da na temelju toga izvrše pregled istih.

U nekoliko odvojenih akcija oduzeta je roba čija je vrijednost 10000 KM, a protiv odgovornih osoba bit će podnijeti Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnim sudovima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend