Vijesti iz BiH

Oduzet duhan za nargilu tržišne vrijednosti 32.800 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Sarajeva privremeno su oduzeli 135 kg duhana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.

Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprječavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

Ovlaštene službene osobe Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva, izvršili su provjere poslovanja kod tri porezna obveznika. Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kg akciznih proizvoda – duhan za nargilu, koji nije bio obilježen akciznim markicama UNO BiH, a također vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o porijeklu iste.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend