Održano Federalno prvenstvo, četiri medalje za KK Mladost Vitez

U dane vikenda  19. i 20. veljače, u Zenici je  odražano 16. Federalno prvenstvo za kadete, juniore, U21  seniore, veterane i parakaratiste  na kojem je sudjelovanje uzelo 635 takmičara iz 77 karate klubova sa područja Federacije BiH. 

Takmičari karate kluba „MLADOST“ Vitez  prvog dana su osvojili tri medalje i to jednu srebrenu i dvije bronzane medalje , dok je drugi dan takmičenja osvojena i zlatna medalja.

Zlatnu medalju je osvojio Laris Bešić u kategoriji kate parakaratisti, srebrenu medalju Luka Šapina u kategoriji borbe kadeti +70 kg dok su bronzane medalje osvojili Bektaš Rijad u kategoriji borbe kadeti -70kg i Đidić Ismail u kategoriji borbe kadeti  -52kg.

Đidić Ismail je za treće mjesto imao borbu sa svojim bratom Đidić Vedadom koji je također imao zapažen nastup dok našim ostalim  takmičarima Tei Pavlović, Strukar Mateu, Muhamedu Žigonji,Dominiki Maleš,  Emi Bešić i Luki Biletići ipak nedostajalo sportske sreće.

Šef stručnog štaba karate kluba“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović,  je zadovoljan postignutim rezultatima  te svim osvajačima medalja na Federalnom Prvenstvu upučuje iskrene čestitke.

Također je najavio da će se sljedeći vikend, u nedjelju 27.02.u Vitezu održati 1.kolo lige na kojem se očekuje dosta dobrih takmičara i kvalitetnih mečeva.