Održano Državno prvenstvo frizera BiH 

Savez frizera u BiH u nedjelju u Zenici je organizirao Otvoreno državno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine na kojem je pobijedila Zorica Knežević i postala državni prvak u ženskoj modnoj disciplini.

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici okupilo se više od tisuću sudionika te potvrdilo kako je ovo državno prvenstvo najvažniji i najmasovniji frizerski događaj u BiH. Osnovni cilj ovogodišnjeg prvenstva je bio da predstavimo što veći broj frizera, kao i drugih djelatnika iz frizerske industrije, distributera, predstavnika brendova i kompanija, kako bismo dali poticaj našoj frizerskoj struci u trenutnim turbulentnim ekonomskim i drugim prilikama – izjavio je za Fenu predsjednik Saveza frizera u BiH Sanin Fazlić.

Ističe kako su na ovogodišnjem prvenstvu prikazani novi trendovi u frizerstvu, te su promovirani sami frizeri, koji su posjetom ovakvom događaju potvrdili kod svojih klijenata opredijeljenost za educiranjem i praćenjem trendova.

– Pravo sudjelovanje imali su frizeri koji su članovi nekog od klubova unutar Saveza frizera u BiH i regionalnih Saveza, ali smo ove godine odlučili da pravo na natjecanje kroz Open Category imaju svi frizeri, bez obzira jesu li članovi klubova i Saveza – naglasio je Fazlić.

Savez frizera u BiH dugogodišnji je punopravni i ugledni član OMC Hairworld, krovne svjetske frizerske organizacije koja objedinjuje frizerske saveze brojnih zemalja iz cijelog svijeta, njih čak 136.

– OMC će organizirati Svjetsko prvenstvo frizera tradicionalno u Parizu, gdje će se iz BiH natjecati, između ostalih, Zorica Knežević – potvrdio je Fazlić u izjavi za Fenu nakon natjecanja.