Lokalne vijesti

Održana Večer zahvale prijateljima projekta izgradnje škole u Ugandi

Večer zahvale prijateljima projekta izgradnje škole u Ugandi, pod nazivom „Tamo gdje srce ostaje zauvijek“ održana je sinoć u prostorijama Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik u Jankovićima.

Bila je to prigoda ne samo za zahvalu onima koji su do sada podržali ovu plemenitu akciju, nego i za prezentaciju projekta, uz izložbu fotografija i prodaju brošure u organizaciji Hrvatske udruge mladih u Središnjoj Bosni, čiji prihod je namijenjen pomoći u izgradnji škole.

Podsjetimo, akciju izgradnje škole u selu Kurundi, u Ugandi, počela je Martina Fišić iz Nević Polja, koja već pet godina živi i radi u Irskoj, zajedno sa svojim prijateljima Anom, Dominikom i Frankom, te lokalnim svećenikom fra Agapitusom i sestrom misionarkom Franciskom Ivanović.

Zahvaljujući inicijatorima akcije, ali i svim dobročiniteljima, koji su novčanim prilozima podržali ovu akciju, počela je izgradnja škole, a prva faza je pri kraju.

Za dovršetak te faze potrebno je još oko 9 tisuća eura. Do sada je prikupljeno oko 22 tisuće eura; Hrvatska udruga mladih u Središnjoj Bosni prodajom brošura prikupila je 3 156 KM, a sinoć je tu donaciju Martini Fišić uručio predsjednik HUM-a, Mateo Marić. Također, sinoć je na večeri zahvale prikupljen iznos od 1600 KM i 500 eura.

Večer zahvale bila je protkana dirljivim svjedočanstvom same Martine Fišić, fotografijama, koje je tijekom svog dvotjednog putovanja u Afriku, posebno u Ugandu, u studenom 2019. godine ona snimila, ali i i video porukama sestre misionarke Franciske Ivanović i njene sestre Franke Ivanović, te svećenika, fra Agapitusa iz Kurundija. U svome, kako ga je sama nazvala, svjedočanstvu, Martina je rekla da je to bilo putovanje života, putovanje koje je promijenilo njen pogled na svijet, način života i nju kao osobu. „Ja sam se vratila, ali moje srce je ostalo tamo!“, zaključila je Martina.

Akcija za izgradnju škole u selu Kurundi se nastavlja. Vjerujemo kako će preostali dio sredstava za završetak prve faze, koja podrazumijeva izgradnju i dopremanje pet učionica i toaleta, biti vrlo brzo prikupljen, a zahvaljujući ljudima plemenita srca, za očekivati je i uspješan nastavak akcije, te izgradnju čitavog kompleksa škole za malene stanovnike Kurundija.

Za mogućnost sudjelovanja u akciji možete kontaktirati Martinu Fišić ili HUM Središnja Bosna putem njihovih profila na društvenim mrežama.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend