Sport

Održana Skupština NK “Vitez”

Najstariji i najpopularniji sportski kolektiv u Vitezu – NK Vitez, nalazi se u vrlo teškoj organizacijskoj i financijskoj situaciji koja ozbiljno prijeti čak i gašenjem ovog najstarijeg, sedamdesetdvogodišnjeg sportskog kolektiva.

Očekivalo se da će Skupština NK Vitez, koja je održana sinoć u zgradi Općine Vitez, ponuditi odgovore na brojna pitanja i dvojbe, ali nije bilo tako.

Iako se pozivu da nazoče odazvao dovoljan broj članova Skupštine, ostali su iznenađeni izostankom predstavnika općinske izvršne i političke vlasti, od kojih su očekivali da im ponude rješenje za budućnost Kluba.

Nakon, na trenutke, i žučne rasprave, zaključeno je da se tijekom dana nadležnim strukturama vlasti dostavi zaključak Skupštine, u kojem se traži da načelnik Općine i predsjednik OO HDZ-a BiH u roku od tri dana organiziraju sastanak s predstavnicima NK Vitez i s Udrugom gospodarstvenika, a sve s ciljem tražiti i pronaći rješenja kako bi ovaj Klub nastavio živjeti i raditi.

Skupštini NK Vitez nazočio je i predsjednik Nogometnog saveza KSB, Ivan Frljić, koji je ponudio pomoć, koja je iz sfera nadležnosti i mogućnosti Saveza.

Podsjetimo, NK Vitez, nekadašnji Premijerligaš, nije izborio opstanak ni u Prvoj ligi FBiH, te bi ove sezone trebao nastupati u Drugoj ligi Zapad.

Iako natjecanje u Drugoj liga Zapad starta 17. kolovoza, u NK Vitezu nisu ni počeli s pripremama. Ukoliko bude donesena odluka o nastupu u novoj sezoni, NK Vitez će u prvom kolu ugostiti FK Krajina iz Cazina.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend