Sport

Održana peta po redu Završnica mininogometnog prvenstva BiH

Vikend iza nas, točnije 08.i 09.06.2019.godine  u Sportsko-rekreacijskom centru “Romari” u Vitezu,u organizaciji Mininogometnog saveza BiH održana je peta po redu Završnica mininogometnog prvenstva BiH u mininogometu.

Sudjelovalo je 18 ekipa iz  šest gradova Bosne i Hercegovine: Mostar, Sarajevo, Tuzla, Kakanj, Lukavica i Vitez.

Unatoč visokim temperaturama,  u prelijepom ambijentu viteškog sportskog centra, prvog dana Završnice, u grupnoj fazi borilo se 250 igrača u osamnaest ekipa, četiri najbolje koje su došle do polufinala su: Ecos, Sunnyland, Tom Cat Tuzla i RMU Kakanj.

U polufinalnim utakmicama Sunnyland je bio bolji od RMU Kakanj rezultatom 3:1, dok je Ecos eliminirao tuzlansku ekipu Tom Cat rezultatom 4:1.

U dramatičnom finalu žestoko su se borili domaćin i prošlogodišnji prvak , ekipa Ecos te sarajevska ekipa Sunnyland.

Ecos je ubrzo poveo rezultatom 1:0 no zatvaranje , čuvanje rezultata , dvije stative te pojačani pritisak protivničke ekipe pogotovo u drugom poluvremenu, nekoliko sudačkih pogrešaka, tračak napetosti  i nervoze, koštao je četverostrukog prvaka BiH, te je dugo čuvani zlatni pehar otišao je u Sarajevo, sa ekipom Sannyland.

Ceremonija proglašenja pobjednika bila je na zavidnom nivou. VitežaninZalatanBajramović,   proslavljeni reprezentativac BiH, Bojan Domić, ministar obrazaovanja, nauke, kulture i sporta, te vlasnik kompanije Ti Oil, Tihomir Matošević,  uručili su medalje pobjednicima, a vatromet je dodatno začinio ionako već svečanu atmosferu.

„I ove godine potrudili smo se ponuditi našim navijačima vrhunsku atmosferu, odlične utakmice te vikend pun uzbuđenja.

 Sudeći po raspoloženju ekipa tijekom oba dana, Vitez će svima ostati u lijepom sjećanju jer osim sporta, igrači su imali priliku uživati i u drugim ljepotama našeg grada. Miningomet je dinamičan sport i svojim navijačima nudi užitak gledanja a igračima mogućnost bavljenja nogometom dokle god im to fizička sprema dozvoljava.

 Ove godine konkurencija je bila žestoka, osobito polufinalne i finalna utakmica. Sve ekipe zasluženo su tu gdje jesu i ovom prilikom zahvaljujem im svima na sudjelovanju te pobjednicima čestitam na uspjehu.

Moram naglasiti da su se obje ekipe, i Ecos i Sunnyland, plasirale na Europsku mininogometnu ligu prvaka u Riminiju, a trećeplasirani Tom Cat Tuzla i četvrta ekipa RMU Kakanj na Euro Cup je u Italiji u blizini Udina i plasirale su se sve ekipe koje su prošle u četvrtfinale.

Želim im svima uspjeh u završnim europskim natjecanjima a pred nama ostaje planirati i unaprjeđivati našu nacionalnu Ligu za narednu sezonu.

Također koristim priliku da najavim EMF Kup Nacija koji će se igrati u Vitezu 12.-14.7 gdje ćemo biti domaćini reprezentacijama BiH, Hrvatske, Mađarske i Albanije“ poručuje Bojan Rajković, predsjednik Mininogometnog Saveza BiH.

1. Sunnyland Sarajevo

 2. Ecos

 3. Tom Cat Tuzla

 4. RMU Kakanj

Najbolji igrač: Ibrahim Hršumović (Sunnyland) Najbolji golman: Bernad Filipović (Ecos) Najbolji strijelac: Semir Mujkanović (Tom Cat) 12 golova.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend