Kultura, Lokalne vijesti

Održana IX Međunarodna smotra folklora Vitez 2016

U subotu, 20. kolovoza u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu održana je IX Međunarodna smotra folklora – Vitez 2016.

Organizator smotre bila je Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Vitez koja već devetu godinu za redom realizira ovu kulturno-zabavnu manifestaciju.

Prije početka službenog programa ulicama Viteza održan je tradicionalni defile svih sudionika smotre. Preko 400 folkloraša prošetalo je ulicama Viteza u narodnim nošnjama da bi na gradskom trgu svi zajednički odigrali jedno kolo.

Smotru je otvorio predsjednik KUD “Zlatni ljiljan” iz Inssbrucka (Austrija) gosp. Dževad Husaković koji je ovom prilikom i proglašen za počasnog člana BZK “Preporod” Vitez. U nastavku programa veliki broj prisutnih gledatelja imao je priliku vidjeti bogatvo kulture i tradicije svih naroda koji žive u BiH i van njenih granica kroz koreografije koje su pripremili i izveli sudionici smotre.

U ime organizatora zahvaljujemo se generalnim sponzorima smotre, načelniku općine Vitez, gosp. Advanu Akeljiću i općini Vitez kao i svim ostalim sponzorima koji su pomogli da se ovogodišnja smotra organizuje i realizuje na najbolji mogući način. Posebnu zahvalnost i čestitke upućujemo svim kulturno-umjetničkim društvima i folklornim grupama koie su uzele učešće na IX Međunarodnoj smotri folklora – Vitez 2016.

 

 

 

(Izvor:BZK Preporod Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend