Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

Održana 4. sjednica Glavnog stana HSP BiH

U Novom Travniku, je pod predsjedanjem Berislava Eleza, održana četvrta (IV.) sjednica Glavnoga stana HSP-a BiH. Na samome početku nazočnima se obratio predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac naglašavajući kako su ovi Lokalni izbori za HSP BIH bili relativno uspješni kad se sagleda cjelokupna situacija u kojoj se stranka našla u posljednjih godinu dana zahvaljujući bivšem predsjedniku Zvonki Jurišiću i nekim njegovim istomišljenicima koji su, na sve moguće načine, pokušavali onemogućiti izlazak HSP BiH na posljednje izbore. Unatoč svemu tome HSP BiH je ostao treća stranka kod Hrvata po broju dobivenih glasova, a imajući u vidu da izbori nisu održani u Mostaru i Stocu te da je HSP BiH bila spriječena predati liste za izbore za osam općinskih vijeća, ipak je stranka dobila 21 vijećnički mandat u općinskim i gradskim vijećima, jednog općinskog načelnika, te su u još tri općine parlamentarna stranka, budući su nastupali koalicijski s drugim hrvatskim strankama jer je postojala realna mogućnost da Hrvati izgube svoj nacionalni identitet u tim mjestima.

Stoga HSP BiH poziva sve simpatizere, napose bivše članove i dužnosnike da se ponovo uključe i aktivno podrže rad stranke, za koju se sada, s pravom može tvrditi kako je stožerna pravaška snaga koja ima kapacitete od Save do Neuma sukreirati hrvatsku politiku u Bosni i Hercegovini.

Vodstvo Glavnog stana je izrazilo duboku zabrinutost radom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) zbog ogromnog broja osnovanih prigovora većeg broja stranaka jer je isto sve te prigovore odbacio zbog proceduralnih grešaka, a jasno je da je bilo nezakonitih radnji i kršenja izbornog procesa i propisa.

Glavni stan HSP-a BiH je osudio šutnju vodstva HNS-a povodom uhićenja ratnih zapovjednika HVO-a u Orašju te je dao apsolutnu potporu u radu ministru, iz reda HSP-a BiH, za pitanja branitelja u Posavskoj županiji Marijanu Kopiću koji je među rijetkima javno osudio ovaj atak na one koji su branili i obranili svoju domovinu tijekom Domovinskog rata.

HSP BiH je 7. studenog 2016. godine, a temeljem zaključka sjednice Glavnog stana HSP BiH, prema Hrvatskom Narodnom Saboru Bosne i Hercegovine uputila Zahtjev za sazivanjem hitne sjednice na temu “Aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini povodom uhićenja časnika i pripadnika HVO-a u Posavini”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend