Sport

Održana 2. sjednica Organizacionog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu”

U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana je 2. sjednica Organizacionog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu”, kojom je presjedavala ministrica Katica Čerkez u svojstvu presjedavajuće Organizacionog odbora.

Ministrica Čerkez je pozdravila prisutne i istaknula da će u Budžetu za 2019. godinu  SBK/KSB grant za sport iznositi 810.000,00 KM i da se ovo povećanje odnosi na poboljšanje  sportske infrstrukture na SBK/KSB. “Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv, jer će na taj način stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu”, kazala je Katica Čerkez u svome obraćanju.

            Potpredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Gorni Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević rekao je da su kao domaćini ove Manifestacije učinili sve za što bolju organizaciju i da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i prije osam godina, zasigurno biti dobar doomaćin najboljim sportistima i ekipama Kantona.

            U ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, domaćinu Općini Gornji vakuf-Uskoplje i svim sponzorima, posebno generalnom sponzoru ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja.

            Organizacioni odbor podržao je  jednoglasno odluke Ocjenjivačkog žirija, koje je prezentirao predsjednik Branko Pilić, a nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti, koja će se održati 22. 02. 2019. godine u JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine Gornji Vakuf-Uskoplje”, s početkom u 18,30 sati, uz prigodan muzički program  u kojem učestvuju BZ ” Preporod “, HKD ” Napredak “, Valentina Vavra i Vedran Marčeta, te Klub mažoretkinja “Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje.

            Nakon sjednice Organizacionog odbora upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o generalnom sponzorstvu manifistacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” između Sportskog saveza SBK/KSB i “Hassky sport” d.o.o., No1 Brand koji osvaja. U ime Sportskog saveza SBK/KSB ugovor je potpisao predsjednik Mirsad Ibrišimbegović, dok je u ime ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja ugovor potpisao direktor Edin Goran.

            Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2018. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Gprnji Vakuf-Uskoplje, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf-Uskoplje, BSI Jajce, KSC Bugojno, JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje.

                                                                                                S

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend