Sport

Održana 1. sjednica Organizacijskog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu”

U zgradi Vlade SBK/KSB  održana je 1. sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu”, sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje,Vitez, Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije.

 

Pored navedenih Organizacioni odbor sačinjavaju predstavnici resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.

Sjednicom je presjedavala ministrica Katica Čerkez, koja je već treći put za redom na čelu Organizacionog/Organizacijskog odbora koji je ove godine  jubilarni 15. po redu “Izbor najboljih sportista Kantona”. Ministrica Čerkez, u svojstvu predsjedavjućeg Organizacionog odbora, obratila se prisutnima istaknuvši značaj ove manifestacije za Kanton, posebno za sportsite i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdavajanje novčanih sredstava i aktivno učešće u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da je Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih  sredstava za sport i da se nada će u skorije vrijeme Vlada SBK/KSB ispoštovati zakonsku obavezu od 0,5% ukupnih sredstava Budžeta SBK/KSB i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo  u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je “Izbor najboljeg sportiste Kantona” izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Također, istaknuo je da se trebaju birati najbolji sportisti bez ikakvih predrasuda i da im se treba odati priznanje za postignute rezultate u 2017. godini.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović, koji je zahvalio članicama Saveza na podršci i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrše ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana. Također, na prijedlog Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB razmatralo se da se na ovom jubilarnom 15. po redu “Izboru najboljeg sportiste Kantona” proglasi sportista decenije SBK/KSB dok će konačna odluka o ovom prijedlogu biti donesena na jednoj od narednih sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora.

Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija “Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu”, koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri “Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu” u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu” održat će se u Domu kulture u Novom Travniku, 23. februara 2018. godine, sa početkom u 18,00 sati.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend