Vijesti iz BiH

Održan petnaesti molitveni pohod na Bobovac

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, 22. listopada 2016. godine predvodila je izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na prtnaestom molitvenom pohodu Bobovcu katolika pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

U pohodu na kraljevski grad Bobovac nazočili su i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zamjenica predjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, brojni pripadnici OS BiH, na čelu s načelnikom ZS OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem, kao i mnoštvo drugih predstavnika državnih, entitetskih, županijskih i općinskih vlasti i institucija. Molitvenom pohodu 15. po redu nazočili su i vojni izaslanici R. Hrvatske i Slovenije.

Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice ispod starog grada Bobovca, odakle se po običaju organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu.

Svetu misu predvodio je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju vojnih biskupa BiH i RH, Tome Vukšića i Jure Bogdana, u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Kardinal puljić je ovom prigodom kazao: „Za domovinu i jednakopravnost, za dobrotu i da se svaka zloća otkloni, došli smo moliti za našu rodnu grudu koja je toliko natopljena krvlju, da na ovoj grudi ostanemo i opstanemo u suradnji sa svima koji ovdje žive.“ Kardinal Puljić je odredio i da se 25. listopad, smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu.
Nakon procesije i misnog slavlja upriličeno je prigodno druženje vjernog puka, crkvenih dužnosnika i djelatnika MO BiH, te pripadnika OS BiH.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend