Lokalne vijesti

Održan 5. Poslovni forum Europskog pokreta u BiH

Europski pokret u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava 15. godišnjicu osnivanja i rada. Tim povodom održan je središnji događaj „5. Poslovni forum Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini“ u Kantonu Središnja Bosna, na Univerzitetu u Travniku. Partneri događaja su Vlada KSB, Općina Travnik i Univerzitet u Travniku.

„5. Poslovni forum Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini“ počeo je susretom veleposlanika Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, premijera KSB, ministara u Vladi KSB i općinskog načelnika Općine Travnik. Forum je službeno otvorio premijer Kantona, Tahir Lendo.

Na forumu se, u formi panel-diskusija, razgovaralo o nekoliko tema, a jedna od tema bila je društveno-politička analiza rezultata nedavno održanog Samita na Brdu kod Kranja, mogućnosti budućih ekonomskih odnosa država regije, Covid-19 i poslovni sektor te koliko se domaća privreda prilagodila novonastalim uslovima.

Među sudionicima Poslovnog foruma bili su Nj. E. Ivan Barbalić (Uni. Harvard), bivši veleposlanik Bosne i Hercegovine u UN-u i Ruskoj Federaciji, Goran Čerkez (Federalno ministarstvo zdravstva), Nikola Lovrinović, predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Jasmin Duvnjak, izaslanik u Domu naroda Federalnog parlamenta (Zenica), Dino Selimović (Banka BBI, Sarajevo), i drugi gosti iz različitih oblasti.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend