Svijet

Odgoda: Golf osmica kasni i neće na tržište ove godine

Prema prvim planovima Volkswagen Golf je trebao biti prvi put prikazan krajem ovoga ljeta, neposredno prije IAA u Frankfurtu, autosalona na kojemu ga je šira javnost trebala prvi put vidjeti uživo.

No od tih planova očito neće biti ništa. Po novome, premijera će se održati potkraj ove godine, a početak prodaje će uslijediti tek 2020. godine. To je za Automotive News Europe potvrdio šef marketinga Volkswagena Jürgen Stackmann. Demantirao glasine o tehničkim problemima i odgodu opravdao kao “marketinšku odluku”.

U Volkswagenu žele Golfu dati više pozornosti izbjegavajući prezentaciju u vrijeme prije salona, kada i drugi masovno predstavljaju svoje zvijezde. Umjesto toga Golf bi trebao dobiti samostalnu spektakularnu prezentaciju nekoliko tjedana nakon salona. Također, početak prodaje u razdoblju prije božićnih blagdana bila bi loša odluka, jer se tada, tradicionalno, prodaje najmanje automobila. Volkswagen je, doduše, priznao da ima probleme s digitalnim instrumentima, no odlučno je demantirano da ti problemi imaju ikakve veze s odgodom prodaje Golfa. Novi Golf iz osme generacije trebao bi biti opremljen isključivo digitalnim instrumentima, a većinom funkcija trebalo bi se upravljati putem dodirnih zaslona . Auto bi trebao biti stalno povezan s internetom i nuditi dosad najširu lepezu sustava za pomoć u vožnji, u svojoj klasi.

(autostart.24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend