Svijet

Odglumio vlastitu smrt jer je bivša partnerica naručila da ga ubiju

Bivši partner nekadašnje američke marinke odglumio je vlastitu smrt kako bi spasio život. Brad Sutherland bio je meta naručenog ubojstva koje je inicirala njegova bivša partnerica Laura Buckingham (29), nekadašnja borbena veteranka koja je dva puta služila u Iraku. Ona je, osim njihova zajedničkog sina (3), majka i šestogodišnjeg dječaka.

Sutherland je odlučio falsificirati vlastitu smrt u garaži kao dio policijske operacije kojom se željelo uvjeriti Lauru Buckingham da joj je bivši partner mrtav.

“Plaćeni ubojica trebao me ubiti na putu do posla ili na putu do kuće nakon radnog vremena”, rekao je Sutherland za Daily Beast, a prenosi Independent.

“Kad su me doveli u policijsku postaju i rekli mi o čemu je riječ, prva stvar na koju sam pomislio jest da mi netko smješta podvalu”.

Razlog zbog koje se njegova bivša partnerica Laura Buckingham odlučila na ovaj čin navodno je želja da završi pravnu bitku o skrbništvu nad njihovim zajedničkim sinom (3), tvrdi ABC News.

Ubojstvo je Buckingham najprije zatražila od svog novog momka Josepha Chamblina, bivšeg snajperista koji je nečasno otpušten iz vojske 2011. nakon što se snimio kamerom dok urinira po mrtvom talibanskom vojniku.

Kako je ovaj to odbio učiniti, preporučio joj je drugog plaćenika kojemu je Buckingham navodno platila 3000 dolara uz riječi “želim da ga više nema”.

Međutim, plaćenik nije bio ubojica nego tajni agent Istražiteljskog ureda u Tennesseeju koji je radio na slučaju.

Opasnoj marinki donio je i fotografiju obavljenog ”posla”. Ubrzo nakon toga policija ju je uhitila pod optužbom za pokušaj ubojstva.

Laura Buckingham nakon osmogodišnjeg rada u vojsci zaposlila se kao pekarica u Indiani, a čak je pozirala i za naslovnicu lokalnog časopisa te je dala intervju o svome novom životu kao vlasnice pekarnice “Bread And Breakfast”.

Saslušanje na sudu zakazano je za 2. svibnja.

Partner čiju je smrt priželjkivala, dodatno se šokirao nakon što je čuo koliko je bila spremna platiti za njegovo ubojstvo.

“Zar me zezate? Moj život vrijedio joj je samo 3000 dolara?” rekao je za Daily Beast.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend