Sport

ODBOJKA: Vitežanke uvjerljive i na gostujućim terenima

Seniorke OK “Vitez” jučer su odigrale utakmicu petog kola u okviru Prve lige FBiH za žene protiv OK “ČELIK-R” iz Zenice i pobijedile kao gošće rezultatom 1:3 u setovima.

 

U utakmici, koja je bila vrlo dinamična, uporne domaće igračice su pružile izuzetan otpor i pokazale veliku požrtvovnost u igri. Tako su iskoristile veliki broj grešaka Vitežanki u drugom setu, kojega su dobile s minimalnom prednošću. U ostalom dijelu utakmice odbojkašice “Viteza” su samouvjereno igrale i odnijele zasluženu pobjedu.

 

Ujedno, ovoga vikenda OK “Vitez” igrao je i utakmicu sedmog kola Omladinske odbojkaške lige KSB protiv OK “TURBINA” iz Jablanice, gdje su kao gošće pobijedile rezultatom 0:2 u setovima u svim selekcijama (pionirki, kadetkinja i  juniorki), čime su dokazale svoju dominaciju i učvrstili čelne pozicije na ljestvicama poretka.

 

Ovom utakmicom seniorke su završile prvi dio prvenstva i to na drugom mjestu ljestvice, dok omladinke imaju još jednu utakmicu protiv OK “BLOCK OUT” iz Fojnice, koju igraju 2./3. 12. kao domaćini.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend