Vijesti iz BiH

Od sutra restriktivnije mjere u FBiH

Kako doznaje Klix.ba, s obzirom na porast broja zaraženih, sve popunjenije bolničke kapacitete i nepridržavanje mjera sutra će Federalni krizni stožer donijeti nove – restriktivnije mjere koje se odnose izravno na građane.

Te mjere ne uključuju nikakva zatvaranja. Mjere će se ogledati u ograničavanju okupljanja na otvorenom i zatvorenom, te u ograničavanju kretanja ljudi.

Za sada nisu poznati detalji, ali kako se doznaje mjere će se izravno odraziti na svakodnevni život građana u cilju smanjenja širenja koronavirusa. Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH bi trebao sutra u 14 sati izaći u javnost s detaljima o novim mjerama.

Trenutno je u FBiH na snazi ograničeno okupljanje na 50 osoba na otvorenom i 30 u zatvorenom. Na području cijele FBiH obvezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom.

Nedavno je Krizni stožer donio odluku o skraćivanju trajanja samoizolacije s 14 na 10 dana za lakše i srednje teške slučajeve.

U posljednja 24 sata u FBiH je registrirano 608 novozaraženih osoba, a prijavljena su čak 52 smrtna slučaja. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH, osim u HBŽ-u.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend