Vijesti iz BiH

Od sutra pogoršanje vremenskih prilika u BiH

Prema kartama prognostičkih modela, pogoršanje vremenskih prilika za očekivati je od sutra i to izraženije u poslijepodnevnim satima.

 

Kako su priopćili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na jugu će padati kiša, u Krajini, na sjeveru zemlje, na planinama i dijelu centralne Bosne snijeg. Temperaturni režim neće se značajnije izmijeniti. Minimalne jutarnje temperature zraka kretat će se od -4 do 0 °C u unutrašnjosti, na jugu do 4 °C, maksimalne dnevne od 3 do 8 °C u Bosni, na jugu do 12 °C.

U odnosu na ostatak zemlje, na sjeveru i u Krajini će biti hladnije i sa više snijega.

Od četvrtka će uslijediti prestanak padalina i stabilizacija vremenskih prilika. Pri tome će doći do djelimočnog zahlađenja, maksimalne dnevne temperature zraka dostizat će od 2 do 6°C u Bosni, na jugu do 10°C.

U dane idućeg vikenda jutarnje i dnevne temperature će još malo opasti, naročito u centralnoj Bosni gdje će tijekom jutra biti između -4 i -8°C, a maksimalne dnevne će biti od 0 do 3°C. U ostatku zemlje malo toplije, sa maksimalnim temperaturama do 6°C na sjeveru i 10°C na jugu.

Prema aktualnim sinoptičkim kartama, izgledne su nešto stabilnije vremenske prilike sa manje padalina, uz temperature primjerene ovom dijelu godine.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend