Svijet

OD PONEDJELJKA: Tisuće policajaca nadzirat će ulazak u Njemačku iz rizičnih područja

Od 2. studenog Njemačka planira djelomično zaključavanje na određeno vrijeme do 30. studenog, kako bi se smanjio broj zaraza.

Savezna i državna vlada dogovorile su se u srijedu o tim mjerama korone. Ako se u prva dva tjedna ništa ne popravi, mjere treba produžiti. Ako donesene mjere uspiju, postupno se iste mogu popustiti.

Posljednjih je dana eksplodirao broj novih infekcija, jer se mnogi ljudi nisu pridržavali postojećih mjera.

Stoga, ministar unutarnjih poslova šalje tisuće saveznih policajaca u borbu protiv virusa.

“Kontrola mjera ključna je za uspjeh novih propisa. U tu svrhu savezna policija rasporedit će tisuće policajaca u dogovoru sa saveznim državama. Prije svega, to se odnosi na velike gradove i žarišta. “, kazao je ministar Seehofer.

Ministar unutarnjih poslova također objašnjava da će se pažljivije nadzirati ulazak u Njemačku iz rizičnih područja u zračnim lukama, željezničkim postajama i na cestama u pograničnom području.

“U tu se svrhu pojačava kontrola na svim njemačkim granicama u radijusu od 30 kilometara kako bi se moglo nadgledati poštivanje propisa o koroni čak i za one koji automobilom ulaze iz rizičnih područja.”

To znači da savezni policajci smiju zaustaviti i kontrolirati osobe 30 kilometara od granice bez posebnog razloga ili sumnje.

(Fenix-magazin/IM)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend