Regionalne vijesti

Od danas nova pravila za ulazak u Austriju

U Austriji je od ponoći stupio na snagu novi režim ulaska u zemlju, koji dopušta putnicima iz svih zemalja svijeta, koji su primili tri doze cjepiva protiv koronavirusa, ulazak bez dodatnih dokumenata. Prema izmjeni Uredbe o Covid-19 režimu za ulazak u Austriju, više se ne primjenjuje popis zemalja visokog rizika, prenosi Srna.

  Razlog za popuštanje režima za ulazak u zemlju je što je omicron soj postao dominantan i u Austriji. Za sve one koji nisu primili treću doze cjepiva primjenjuje se takozvano “2G plus” pravilo, što znači da u zemlju cijepljeni ili izliječeni mogu ući samo ako imaju negativan PCR test. Osobe koje posjeduju “2G“ dokumente” – certifikat o preležanom Covidu-19 ili potvrdu o cijepljenju s dvije doze, a nemaju negativan PCR test moraju u karanteni, koji mogu prekinuti nakon urađenog PCR testa koji ima negativan rezultat.

Ulazak u Austriju za necijepljene ili osobe koje nisu preboljele Covid 19 u turističke svrhe de facto nije moguć. Za ulazak u Austriju priznaju se cjepiva koja su dobila odobrenje od Europske agencije za lijekove ili Svjetske zdravstvene organizacije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend