Vijesti iz BiH

Od danas iz Zenice vozom prema moru i nazad

Zbog velikog interesovanja putnika iz Zenice da brzim vozom putuju prema jugu i nazad, Željeznice FBiH od danas, 5. jula 2017. godine, uvode u saobraćaj još jedan putnički voz koji će im omogućiti povratno putovanje na relaciji Zenica-Neum-Zenica po cijeni od 40,10 KM i putovanje u jednom smjeru na relaciji Zenica-Makarska po cijeni od 33,60 KM.

Vozne i autobuske karte putnici mogu kupiti na svim blagajnama željezničkih stanica FBiH, od stanice Zenica do stanice Čapljina.

Putnički voz Zenica-Sarajevo polazi u 04:54 sati sa dolaskom u Sarajevo u 06:39 sati. Putnici iz ovog voza moći će ostvariti vezu na voz koji saobraća na relaciji Sarajevo-Čapljina sa polaskom iz Sarajeva u 07:01 sati i dolaskom u Čapljinu u 09:35 sati.

Putničkim vozom na relaciji Čapljina-Sarajevo sa polaskom iz Čapljine u 19:25 sati i dolaskom u Sarajevo u 21:59 sati, putnici će moći ostvariti i vezu na voz Sarajevo-Zenica i to sa polaskom iz Sarajeva u 22:24 sati i dolaskom u Zenicu u 00:09 sati.

Podsjećamo da ovaj voz, odmilja nazvan BH Voz, na relaciji Sarajevo-Čapljina ostvaruje ugovorenu vezu na autobusku liniju autobusima Autoherc d.o.o. Grude za pravac Neum i Makarsku.

Vrijeme polaska iz Čapljine je u 10:15 sati, a vrijeme dolaska u Neum je u 11:20 sati, dok je vrijeme polaska iz Neuma u 18:00 sati, a vrijeme dolaska u Čapljinu je u 19:05 sati. Uprkos velikim nastojanjima, Željeznice FBiH u ovoj sezoni nisu uspjele dogovoriti povratnu autobusku vezu na relaciji Makarska-Čapljina, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

(Business magazin)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend