Glazbene vijesti, Regionalne vijesti

Od 100 do 600 tisuća kuna za najveće domaće zvijezde! Evo tko traži najviše za doček

Kamo ćeš za Novu godinu? Iako smo tek ušli u prosinac, već možete čuti to pitanje, a dočeke na otvorenom gradovi planiraju već mjesecima.

Tko će gdje nastupiti, stvar je prestiža, a kako su se najveće zvijezde proteklih godina razbježale po Crnoj Gori i drugim zemljama iz regije, gradovi koji nemaju prevelike budžete odlučili su razmišljati malo „izvan okvira“ te su išli na promociju lokalnih i/ili mladih bendova.

No među njima definitivno nije Dubrovnik. Uz paljenje prve adventske svijeće i koncert Petra Graše na Stradunu počeo je peti Dubrovački zimski festival tako da će na tamošnjoj pozornici i prije samog dočeka biti održani koncerti Prljavog kazališta, Soul Fingersa, Detoura, Hladnog piva, Željka Bebeka, Opće opasnosti, svjetski poznatih Gipsy Kingsa te nekoliko lokalnih bendova. U Novu godinu Dubrovčane i vjerojatno brojne turiste uz vatromet će uvesti Nina Badrić i Tony Cetinski za što je osiguran iznos od 600 tisuća kuna neto. Dubrovčani su mislili i na djecu pa će dočeku prethoditi i dječje slavlje s Mijom Negovetić i Super Cover bandom.

Prvog siječnja Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistice Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert u podne na Stradunu, ove godine naslovljen Orlandov bal, a prvu večer 2019. na Stradunu će pjevati klapa Rišpet. Sve ukupno košta tri milijuna kuna, od čega je Grad Dubrovnik osigurao dva milijuna, a ostatak sponzori i donatori. Festival, naravno, uključuje i ostala događanja i programe, ne samo nabrojene glavne koncerte. naglašavaju organizatori. I Pula ima cjelomjesečni program koji će kulminirati na Silvestrovo. Posjetitelje na Forumu u 2019. godinu uvest će Crvena jabuka, Night Express i DJ Plexy. Za novogodišnje izvođače rashodi čine 194.900 kuna, odnosno nešto manje od 10% cjelokupnog budžeta programa. Rijeka se za novogodišnju noć pak odlučila za svoje bendove, ali i najtraženijeg urbanog izvođača – Vojka Vrućinu. Svake godine zagrijavanje prepuste nekom mladom lokalnom bendu, a ovog puta je to sastav Nord.

Za 23 sata planiran je ponovno okupljeni Fit, a u Novu ulaze s Whiteheadsima među kojima je i Davor Tolja. U 1 sat kreće Vojko V. Grad će iskeširati 215 tisuća kuna koji uključuju troškove nastupa svih izvođača te logistiku. Ako volite Salsu – Split je vaša destinacija za doček. Naime, Splićani već osmu godinu zaredom organiziraju trodnevni Salsa Split Silvester Nights od 29. 12. do 1. 1. na Voćnom trgu, a za ovu plesnu alternativu glavnom dočeku izdvojeno je 20 tisuća kuna. Domaće hitove na Rivi će pjevati Jasmin Stavros i grupa Magazin za cijenu od 450 tisuća kuna. Zadrani mogu birati između tri mjesta; na centralnoj poziciji, tj. Narodnom trgu nastupit će Neno Belan &Fiumensi, na Trgu Petra Zoranića nastupa lokalni Rockatansky Band, a na Kalelargi Martine Thomas&INSD Enterprise. Ukupan trošak honorara izvođača iznosit će 200.000 kn.

U Osijeku će na središnjem Trgu Ante Starčevića nastupiti Igor Delač s pratećim bendom te tamburaški sastav Lege. Planiran je i raskošni vatromet. Okupljeni Osječani i gosti na trgu bit će ponuđeni toplim čajem i kuhanim vinom. Ukupni trošak organizacije bit će oko 150.000. Glavni grad Hrvatske uživa u Adventu, a tko će nastupiti na Trgu bana Jelačića u najluđoj noći – još se ne zna.

(www.vecernji.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend