Očekuje nas nestabilno vrijeme, do kraja tjedna moguć i snijeg

Nakon sunčanog razdoblja, u BiH doći će do naoblačenja i pogoršanja vremenskih prilika. Ono što nas očekuje je oblačno vrijeme praćeno kišom, a do kraja tjedna moguć i snijeg na planinama. A s kišom i opadom temperature može se reći da je već počela i sezona grijanja.

Kako se prema službenoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane Sarajevo odlučilo je već u petak, 29 rujna, upaliti grijanje za sve korisnike sustava, piše Večernji list BiH.
Promjenjivo vrijeme
Prema najavama FHMZ-a, u četvrtak će uglavnom biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 18 do 24, na sjeveroistoku Bosne do 26 stupnjeva. U petak i dane vikenda očekuje se promjena vremena, praćena povećanom naoblakom, padavinama i zahlađenjem. Na planinama je moguća susnježica i snijeg. Jutarnje temperature zraka bit će osjetno niže u odnosu na proteklo razdoblje, nakon prolaska pogoršanja i razvedravanja mjestimično je za vikend moguća i pojava slabijeg mraza, maksimalne dnevne također će opasti, kretaće se od 6 do 8 u unutrašnjosti, na jugu do 14 °C.
Prosječne temperature
Od 09. listopada pa sve do kraja prognoznog razdoblja koji je objavljen na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda , izgledno je da će u prvom dijelu slijedećeg tjedna biti stabilnije vrijeme, bez padavina, jutra još uvijek hladna, danju postepeno iz dana u dan toplije uz maksimalne dnevne temperaturne vrijednosti između 12 i 20 °C. Od sredine slijedećeg tjedna, prema aktuelnim prognostičkim kartama, očekuje se pogoršanje praćeno obilnijim padavinama, pri tome će temperature biti u okviru prosječnih za ovaj mjesec.

(www.vecernji.ba)