Vijesti iz BiH

Obustava saobraćaja u tunelu na autoputu kod Zenice

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Zbog redovnog održavanja tunela „1.mart“, večeras od 22 sata do sutra ujutro do 5 sati bit će zatvorena dionica A-1 Lašva -Zenica jug (lijeva strana).

Radovi na izgradnji mosta izvode se danas u vremenu od 7 do 11: sati na magistralnom putu M-19 Zvornik – Vlasenica u mjestu Konjević-Polje, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Obustava saobraćaja aktuelna je na magistralnom putu M-5 Sarajevo – Pale (dionici Ljubogošta – Pale), gdje se izvode radovi u tunelu Kalovita Brda. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Usporeno je saobraćanje na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena signalizacija. Izdvajamo magistralni put M-17 u Konjicu i kod mjesta Drivuša, magistralni put M-14.1 Odžak – Vukosavlje, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice  -Međaš, R-445 Semizovac – Visoko i R-461a Srebrenik – Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je.

(avaz.ba)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend