Svijet

Objavljuje selfije s polugolim pacijentima pod narkozom

Poznati ukrajinski plastični kirurg navukao je bijes javnosti objavljivanjem selfija s pacijentima koji pod narkozom leže u operacijskoj sali. Unatoč tome, doktor Edgar Kaminskyi (31) koji radi u kijevskoj bolnici izuzetno je popularan i da bi uopće došli na listu za operaciju zainteresirani moraju čekati i po godinu dana.

Kaminsky na svom Instagram profilu redovno objavljajuje fotografije i snimke iz operacijske sale, tražeći od svojih obožavatelja da ‘lajkaju’ objavu ako im se sviđa njegov rad, javlja Daily Mail.

Mnogima je zasmetalo što Kaminskyi javno objavljuje fotografije s radnog mjesta, a posebno jer se na nekima od njih vide polugoli pacijenti. Na nekoliko fotografija vide se grudi pacijentica, iscrtane markerima i spremne za ugradnju implantata ili fotografije operiranih grudi na kojim se vidi razlika prije i poslije zahvata.

– Uskoro ćete ih moći vidjeti na nekoj od plaža – i ne samo tamo – napisao je uz jednu fotografiju golih grudi.

Kaminskyi koji kaže da većini njegovih pacijenata treba psiholog, a ne plastični kirurg, kaže da su svi pacijenti dali pristanak za snimanje. Dodaje da mu je posao procvjetao nakon što je počeo objavljivati svoje uratke.

– Pacijenti potpišu dokument kojim daju pristanak za snimanje. Ne koristim društvene mreže kao sredstvo komunikacije, nego za oglašavanje – kaže Kaminskyi čiji je moto “ljubav je besplatna, medicina nije”.

Britanskog udruženje plastičnih kirurga osuđuje marketinški trik doktora Kaminskyog.

– Fotografije prije i nakon operacije, kada su snimljene profesionalno i s poštovanjem, mogu biti korisne za pacijente. Objava takvih fotografija na društvenim mrežama je neprikladna, pacijente se iskorištava i čini ih ranjivima. Moje mišljenje je da liječnik tijekom boravka u sali treba biti fokusiran na operaciju, a ne gledati kako će on profitirati – smatra Mary O’Brien,  članica udruženja.

Doktoru Kaminskyiom podršku daje i njegova supruga, bivša pjevačica koja se dva puta pojavila na naslovnici Playboya, Olga Kuznetsova, prenosi 24sata.hr.

Par se upoznao tako što je Olga s dopratila prijateljicu u njegovu kliniku, a ubrzo nakon toga započeli su vezu. U braku su dobili dvoje djece.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend