Vijesti iz BiH

Objavljena vremenska prognoza do petka: Pljuskovi, kiša, pljuskovi…

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Drvar i Ivan-sedlo 7, Sanski Most i Sokolac 8, Banja Luka, Bihać i Prijedor 9, Jajce, Livno i Sarajevo 10, Bugojno i Gradačac 11, Bijeljina, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 12, Doboj i Zvornik 13, Trebinje 16, Mostar 17, Neum 18 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u drugoj polovini dana kratkotrajan lokalni pljusak u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.

Objavljena je prognoza vremena do petka:

ZA 22.9.2021 (srijeda). U Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje od 12 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 22 do 25 stupnjeva.

ZA 23.9.2021 (četvrtak). U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stupnjeva.

ZA 24.9.2021 (petak). U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stupnjeva, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(radiosarajevo.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend