Objavljen “The Best of Collection” Zlatka Pejakovića

Najveće hitove jednog od najpopularnijh pjevača zabavne glazbe, Zlatka Pejakovića, možete naći na odličnom novom albumu “The Best of Collection”. Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Pejaković je objavio više od 20 studijskih albuma, a hitove koji su obilježili njegovu sjajnu karijeru pisali su najpoznatiji autori na ovim prostorima.

Na izdanju “The Best of Collection“ nalazi se 20 velikih hitova Zlatka Pejakovića, a niz započinje njegova prva pjesma u solo karijeri “Ove noći jedna žena”, autora Kornelija Kovača. Albumima “Lice”, “Zlatko Pejaković” na kojem se nalazi još jedan veliki hit “Čerge” te albumom “Tebi ljubavi” obilježio je 70-e godine prošlog stoljeća. Krajem 80-ih Pejaković počinje surađivati s Tončijem Huljićem, a zaokret u mediteranski pop folk pokazao se punim pogotkom. Za vrijeme te suradnje nastale su pjesme poput “Kad prođe sve”, “Nesretnik sam od rođenja”, “Živio bih kao kralj” i “Nećemo noćas doma”, koje su također pronašle svoje mjesto na ovoj kompilaciji. Jedan od njegovih nezaobilaznih hitova “Ako odem prijatelji”, potpisuje Dražen Zečić.

Pejaković je česti gost raznih festivala, a najviše zapaženih nastupa imao je na Splitskom festivalu. Upravo zbog toga ova kompilacija završava mixom njegovih dalmatinskih uspješnica: “Ljetu je mome kraj”, “Tamo gdje grožđe zri”,”Cvita, Cvita, cvite moj” i ostalima. Dalmatinski mix kao i ostali Pejakovićevi hitovi na izdanju “The Best of Collection” presjek su njegove zavidne karijere, a svojim novim hitovima nagovješćuje još ovakvih odličnih kompilacija.

Izvor. cmc.com.hr