Vijesti iz BiH

Objavljen javni poziv nezaposlenim i poslodavcima za mjeru ‘Tražim poslodavca’

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) objavio je javni poziv nezaposlenim osobama i poslodavcima za učešće u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja 2018 – mjera pod nazivom “Tražim poslodavca 2018”.

Poticajna mjera “Tražim poslodavca 2018” podrazumijeva zapošljavanje nezaposlenih osoba bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen obrazovanja, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci ili period od 12 mjeseci.

Cilj ove mjere je da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost, te da se pojača njihova motivacija i aktivnost u traženju posla.

Nezaposlena osoba iz ciljne grupe prijavljuje se za učešće u Programu putem linka na web portalu FZZZ, te u prijavu unosi svoje podatke, a nakon što pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz mjeru “Tražim poslodavca 2018”, poslodavac se također prijavljuje za učešće u Programu putem linka na web portalu FZZZ. Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinansiranja i broj osoba.

Javni poziv trajat će najdalje do 31. decembra ove godine.

Za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja predviđena su sredstva u iznosu od 40.000.000 KM u skladu sa finansijskim planom za 2018. i procjenom za 2019. i 2020. godinu.

(Business magazin)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend