Sport

Obilježena 16 godišnjica postojanja i rada KK Mladost Vitez

Karate klub“Mladost“ Vitez, jedan od najtrofejnijih klubova u ovom sportu, u nedjelju 16.02.2020.godine na Vlašiću je obilježio 16 godina postojanja

Prelijepi amibijent, kao i vrijeme omogućili su članovima kluba, te prijateljima i gostima da provedu jedan lijep dan u zajedničkom druženju u čast obilježavanja ove godišnjice.

Karate klub „Mladost“, od samog osnivanja, od 2004 godine  bazirao se  na učlanjenju što većeg broja članova, posebno mlađeg uzrasta, a u cilju uvođenja omladine u sport, upoznavanjem sa tradicijom, kulturom i samim vještinama karate sporta.

U svom dosadašnjem radu, takmičari ovog kluba osvajali su mnogobrojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima i postizali vrhunske rezultate.

„Sretni smo da obilježavamo 16 godina kontinuiranog djelovanja tokom kojih smo prenijeli vještine karate na veliki broj djece. Ponosni smo na članove kluba koji su u našu zemlju donijeli medalje osvojene na balkanskim  evropskim i svjetskim takmičenjima. Iznjedrili smo  majstore karatea  i odškolovali sudije.

U godinama koje slijede rukovodstvo Karate kluba Mladost“ Vitez intenzivno će raditi na popularizaciji karate sporta među djecom i mladima, na stvaranju mladih trenera i sudija i naravno na postizanju vrhunskih rezultata“ poručili su iz Uprave karate kluba „Mladost Vitez.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend