Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava u Vitezu

U  povodu 10.12.2021., Međunarodnog dana ljudskih prava, u Vitezu će biti održan Okrugli stol pod nazivom „NAŠA PRAVA VAŠA SU OBVEZA“!, koji se organizira u okviru kampanje “Invaliditet me ne određuje”.

Okrugli stol organizira Koalicija organizacija osoba s invaliditetom Kantona Središnja Bosna, u okviru koje djeluju i udruženja “Betanija” i “Most” iz Viteza, uz potporu Europske unije i Caritasa BiH.

Inače, Okrugli stol dio je projekta EMPOWER, čiji je cilj osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invalididtetom i održat će se 10.12.2021. godine, s početkom u 10 sati, u Hotelu „Central“ Vitez.

“U  povodu Međunarodnog dana ljudskih prava želimo upoznati javnost, udruženja, OSI, te nositelje vlasti da osobe s invaliditetom imaju znanja, vještine i sposobnosti kao svi drugi, ali i ljudska prava koja pripadaju jednako svima, te nas vežu zajedno kao globalnu zajednicu s istim idealima i vrijednostima”, priopćili su organizatori, dodoajući kako će, uz ostalo, na Okruglom stolu biti upriličeno Predavanje o ljudskim pravima s posebnim osvrtom na Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom, uz prezentaciju osobnih priča osoba s invaliditetom o oporavku.

(Radio Vitez)