Glazbene vijesti

Obilježava se deveta obljetnica otkako Toše Proeski više nije s nama

U nedjelju, 16.10.2016. godine, napunit će se točno devet dugih godina, otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Upravo toga dana brojni štovatelji, kao i sugrađani malenog Kruševa, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja. Svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat.

Obilježavanje devete tužne obljetnice kreće sutra, u petak 14.10. u Novoj Gradišci, gdje će u 16:30h ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon toga, točno u 17:00h sa stadiona NK Sloga krenuti će maraton dug 900 km od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima sve ove godine, maratonci će odati počast prerano preminulom Toši Proeskom.

U subotu 15.10. od 11:30h, održati će se misa u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu, a dan kasnije u nedjelju 16.10., na samu obljetnicu, od 10:00 do 11:00h kapelica će biti otvorena za sve one koji će se svojim dolaskom upravo tamo prisjetiti lika i djela omiljenog pjevača.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon devet godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

 ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome!’, Toše Proeski

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend