Najteže je, a i skroz nezahvalno govoriti o sebi. Zato ćemo u ovom dijelu tek pobrojati neke činjenice, a vrijednosne sudove prepuštamo drugima. Radio Vitez je s emitiranjem eksperimentalnog programa počeo u travnju mjesecu 1992. godine iz podrumskih prostorija zgrade općine Vitez. Temeljen na entuzijazmu novinara – amatera i tek nekolicinom profesionalaca, s oskudnom emisionom tehnikom, Radio Vitez je odigrao značajnu ulogu u najtežim godinama rata na području Lašvanske doline. Eksperimentalna faza je brzo završena i kao zvaničan datum početka rada Radio Viteza uzimamo 15. 6. 1992. godine, kada se započelo s radom na profesionalnijoj opremi i u drugim uvjetima. U ovih osamnaest godina prošli smo kroz različite faze rada, a ono što čini konstantu je želja za stvaranjem izvjesnih programskih standarda i pridržavanje temeljnih postavki profesije.

Danas je to iznimno teško, jer živimo u vremenu banaliziranja brojnih vrijednosti i najlakši put je «utopiti se» u prosjek i ispunjavati «glazbene želje», povlađivati masovnom ne/ukusu. Emitiramo 24 sata dnevnoga programa i  to isključivo stranu i domaću zabavnu glazbu, nastojeći profilirati program prema mlađoj, aktivnoj populaciji i poslovnim ljudima. U informativnom programu nastojimo biti brzi, nepretenciozni i točni, a u glazbenom i zabavnom dinamični i «drukčiji od drugih». Brojni poznati novinari dio su povijesti ove medijske kuće, a pred našim mikrofonima gostovale su gotovo sve značajnije osobe političkog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i društvenog života.

 

Program

Programski, Radio Vitez zadovoljava sve kriterije postavljene od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK). Produciramo 24 – satni vlastiti program, uz suradnju s brojnim poznatim radio kućama iz zemlje i inozemstva. Nastojimo odabirom tema i gostiju u okviru kontakt programa zadovoljiti potrebe javnosti, kroz informativne emisije koje emitiramo donijeti brzu i točnu vijest. U pravom smislu te riječi, nastojimo biti informativni servis javnosti, te slušateljima ponuditi, uz lokalne teme i široki spektar regionalnih vijesti, a dio programa je rezerviran je za vijesti iz ostatka zemlje i svijeta.

Potpuno neovisni i odgovorni jedino pred svojom savješću, kriterijima profesionalizma i mišljenju slušatelja, produciramo i s drugim medijima u BiH i inozemstvu razmjenjujemo radijske emisije iz svijeta biznisa, politike, obrazovanja, kulture, ali i glazbe, sporta i zabave. Naš program možete slušati na prostoru Lašvanske doline i to frekvenciji 91,3 MHz FM stereo.

Logotip Radio Viteza u formatima svg, png i eps možete preuzeti ovdje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.