Lokalne vijesti

ŽO HDZ BiH ŽSB održao 11. redovitu sjednicu

Županijski odbor HDZ BiH ŽSB održao je u petak 26. listopada u Vitezu jedanaestu  redovitu sjednicu, proširenu s predsjednicima općinskih odbora HDZ BIH iz Županije Središnja Bosna i ministrima u Vladi ŽSB imenovanim na prijedlog HDZ BIH.

Županijski odbor je analizirao rezultate lokalnih izbora 2012. godine, te konstatirao da je HDZ BiH pobjednik unutar stranaka s hrvatskim predznakom, a drugi  po broju osvojenih glasova u ŽSB. I pored navedene konstatacije Županijski odbor nije zadovoljan rezultatima izbora  jer nisu ostvareni ranije zacrtani strateški ciljevi. Uzimajući u obzir analizu lokalnih izbora, te subjektivne i objektivne razloge ovakvih rezultata Županijski odbor je donio  zaključke koje će proslijediti Predsjedništvu HDZ BIH:

 

  • Predložiti određene mjere prema općinskim odborima HDZ BIH koji nisu ostvarili zacrtane ciljeve na lokalnim izborima 2012. godine.
  • Napraviti strateške odgovore na organizirane aktivnosti usmjerene prema HDZ BIH u ŽSB koje se ogledaju kroz pojavu velikog broja neovisnih kandidata za načelnike općina.
  • Preispitati ponašanje rukovodstva HDZ 1990 u ŽSB jer je suprotno potpisanom međustranačkom sporazumu i načelima HNS-a.
  • Započeti razgovore sa stranka   koje participiraju u OV, a posebice sa strankama koje su članice HNS-a, radi osiguranja što bolje pozicije predstavnika hrvatskog naroda u OV.

U nastavku sjednice predsjednica Lidija Bradara je upoznala nazočne o aktualnoj situaciji u Saboru i Vladi ŽSB, te je izrazila zadovoljstvo presudom Općinskog suda Travnik  kojom je odbijen tužbeni zahtjevu Udruženja “Vaša prava BiH“ koji se odnosio na „dvije škole pod jednim krovom“. Ovim je potvrđeno apsolutno opredjeljenje HDZ BIH da roditelji i djeca biraju nastavne planove i programe kao i jezik na kojemu će se nastava izvoditi.

(Ured za informiranje HDZ BiH)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend