Sport

Novi uspjesi članova STK CM Vitez

Za članovima STK CM iz Viteza je još jedan jako uspješan sportski, stolnoteniski vikend. Naime, u subotu je u Tuzli održan 1. Turnir za najmlađe kadete i kadetkinje (do 10 godina), na kojem je nastupio član ovog Kluba, David Zrnić, te ostvario fantastičan uspjeh, plasiravši se među 12 najboljih u državi. Odigrao je fenomenalan meč za ulazak u četvrtfinale, u kojem je, na žalost, izgubio 3:2 od Čorića iz Ilijaša. Trener Ivan Bobaš je jako zadovoljan i kaže kako je ovo dokaz da uz rad i trud dolaze i rezultati.

Istovremeno s turnirom u Tuzli, u Rami je održan Međunarodni turnir “Rama Open 2016”.  Trener i član seniorske ekipe STK CM Vitez Igor Munja Stjepić osvojio je 2. mjesto i u finalu propustio meč loptu, što ne umanjuje njegov uspjeh. Treba istaknuti da je i u dubl konkurenciji osvojio 3. mjesto s Aladinom Kurićem iz Bugojna. Osim Igora, na turniru su nastupili i Nenad Ćosić i David Žuljević, koji su odigrali vrlo dobro turnir. Treba istaknuti da je turnir odigran u odličnom ozračju, uz dobru organizaciju i vrlo kvalitetne mečeve.

Na turniru su, inače, nastupili predstavnici iz Hrvatske, Crne Gore, Turske i BiH. Poslije turnira je upriličena i dodjela diploma.

Uz čestitke svim članovima, trenerima, djelatnicima i svima koji su uz STK CM iz Viteza, najavljujemo da ih, već narednog vikenda, očekuje 1. Turnus Prve Lige BiH za seniore.

(STK CM Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend