Lokalne vijesti

Novi uspjeh GKM-a Vitez: Matea Bošnjak nagrađena za najbolje glumačko ostvarenje

Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom „Svastike“, u režiji Mirne Matković, i u svom drugom nastupu ostvarilo je značajan uspjeh. Naime, na petodnevnom festivalu “Višegrad fest inspajr forum”, koji je okupio mlade glumce iz Bosne i Hercegovine, a između ostalih nagradu za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Matea Bošnjak, članica Gradskog kazališta mladih Vitez. 

“Jako sam sretna zbog nagrade, a još više zbog činjenice da smo jako dobro odigrali predstavu, što je publika u Višegradu nagradila velikim pljeskom. Nadam se da će reakcija publike i na drugim mjestima biti jednaka, a posebno se veselim skorašnjem igranju “Svastika” u našoj kazališnoj dvorani u Vitezu”, kazala je Matea Bošnjak.

Tako su nakon nagrada na festivalu u Konjicu, članovi GKM-a Vitez u svom drugom izvođenju predstave „Svastike“ osvojile još jednu vrijednu nagradu. Tijekom festivala izvedeno je šest predstava, a sudjelovale su kazališne skupine iz Banjaluke, Viteza, Novog Grada, Teslića, Sarajeva, Kotor Varoša, Goražda, Mostara i Višegrada.

Izvođenje predstave “Svastike” u Višegradu imalo je i dodatnu dimenziju, tim više što je autor teksta, Savo Škobić, nastanjen upravo u tom gradu, gdje živi nakon 42 godine provedene u Novom Travniku.

“Dragi moji mladi prijatelji, kada bih vam rekao da sam oduševljen vašom igrom naše komedije, ja bih vas slagao ali ne mogu da pronađem adekvatnu riječ kojom bih opisao moje oduševljenje, fasciniranost i radost kojom je moja duša preplavljena ovog momenta. Toliko ste dobri. U onako malom skučenom i neuslovnom prostoru ovakvim kvalitetom igrati to mogu samo profesionalci. Posebno me je oduševila nadgradnja moga teksta, odnosno njegova prilagodba sredini i publici za koju je spremana. Za razliku od mnogih dramskih pisaca, koji zahtjevaju da se mora poštovati i izgovarati samo autorov tekst, ja baš volim i sve režisere i glumce koji žele da igraju nešto moje nagovaram da puste da im se mašta razigra, kako bi uživali i dok je pripremaju a poslije i pri realizaciji predstave. Iskreno se nadam da ćete nekada igrati još neku od mojih komedija. Hvala vam od srca do neba, zdravi, nadahnuti i radosni mi bili uvijek”, poručio je u vrlo emotivnoj poruci članovima GKM-a Vitez autor teksta “Svastike”, Savo Škobić.

(vitez.info)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend