Lokalne vijesti

Novi Travnik: Požar u ordinaciji dr. Drage Džambasa

U ordinaciji radiologa dr. Drage Džambasa u Novom Travniku sinoć je izbio požar, a u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ) tvrde kako je uzrok, za sada, nepoznat, te da je jutros počeo očevid.

Glasnogovornik MUP-a SBŽ-a Rusmir Prohan kazao je Feni da je požar u ordinaciji policiji prijavljen u 22:50 sati, kada su i angažirani vatrogasci na njegovom lokaliziranju.

Prohan je rekao da, trenutno, nema informacije o nastaloj šteti, kao i da je o ovom slučaju obaviješten dežurni županijski tužitelj.

 

Policijska stanica u Novom Travniku sinoć je, u 22,45 sati, dobila dojavu da je izbio požar u ordinaciji dr. Džambasa. Prema izjavama stanara, čula se jaka eksplozija, nakon koje je izbio požar i načinio veliku materijalnu štetu u ordinaciji. Na sreću, nije bilo povrijeđenih.

Policija je u roku dvije minute došla na mjesto događaja i golim rukama su spašavali što se spasiti da, sve do dolaska Vatrogasne jedinice iz Novog Travnika. Brzom i hrabrom reakcijom novotravničke policije spriječena je eventualno veća katastrofa, odnosno širenje požara na susjedne stanove.

Do dolaska vatrogasaca policija i građani požar su gasili aparatima za gašenje i kantama vode. Stanari su na kratko bili evakuisani iz svojih stanova.

(Fena/novitravnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend