Lokalne vijesti

Novi Travnik: Demantij priopćenja načelnika Lende o sigurnosnoj situaciji

Na službenoj stranici Općine Novi Travnik objavljeno je priopćenje za javnost vezano za sastanak održan 4. siječnja zbog sigurnosne situacije u Novom Travniku. U priopćenju je navedeno kako je donesen zajednički zaključak sudionika sastanka i poručeno je kako su, među ostalim, bili prisutni predstavnici Udruženja proisteklih iz HVO-a.

 

Iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Novi Travnik uputili su demantij.

Na sastanku nisu bili “predstavnici udruženja proisteklih iz HVO-a” nego samo jedan predstavnik u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, dok ostale Udruge nisu sudjelovale. Sastanku nije nazočio ni predsjedavajući Općinskog vijeća Fabo Stanić niti predstavnici političkih stranaka s hrvatskim predznakom. Načinom na koji je napisano priopćenje koje potpisuje načelnik Lendo sugerira se kako je donesen zajednički zaključak svih sudionika, što isto nije istina. Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj problematici i nije donesen nikakav zajednički stav, osim što su se sudionici složili kako se otvorenim dijalogom trebaju rješavati sva sporna pitanja, priopćeno je iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB.

Predsjednik Udruge Zrino Beljan nam je kazao kako smatra da nije korektno pisati priopćenja sa sadržajem s kojim nisu suglasni svi sudionici sastanka i kako to zasigurno ne vodi stvaranju boljih odnosa.

Sastanku koji je organiziran na inicijativu načelnika Refika Lende nisu nazočili ni predstavnici HDZ BiH.

Iz Općinskog odbora ove stranke poručili su kako nisu sudjelovali na sastanku jer uz poziv nisu dobili informaciju o pitanju o kojem se želi razgovarati.

Mi, kao politička stranka, nemamo informacije da je ugrožena sigurnost građana. Ukoliko načelnik ima saznanja o pogoršanoj sigurnosnoj situaciji, očekujemo da predloži Izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj bi sudjelovali predstavnici svih političkih stranaka te predstavnici MUP-a i drugih sigurnosnih agencija. Zbog svega navedenog smatramo da sastanak nije dobro pripremljen te istom nismo mogli nazočiti, priopćili su iz OO HDZ BiH Novi Travnik.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend