Regionalne vijesti

NOVI SLUČAJ SALMONELE U skladištu velikog trgovačkog lanca

Ministarstvo poljoprivrede na svojim stranicama je objavilo da je otkriven još jedan slučaj salmonele. Ovaj put su pronašli smrznuta pileća prsa koje su bila u skladištu Bille. U priopćenju Ministarstva su dodali da meso ne ispunjava sigurnosne kriterije, te se povlači s tržišta.

Mesni pripravak naziva „Brzo smrznuta pileća prsa bez kože i kosti”, sastojci: pileća prsa bez kože i kosti, sol min 1,2 %, LOT  0759208-02, najbolje upotrijebiti do: 26.7.2018., proizvođača Central Poultry Processing CO., LTD, Brend Centaco, Tajland, odobreni broj objekta TH07DLD, proizvod na tržište stavlja Ledo d.d. Zagreb, M. Čavića 1a, Zagreb, povlači se i opoziva sa tržišta temeljem pozitivnog nalaza službenog uzorka uzetog u objektu za uskladištenje hrane životinjskog podrijetla u uvjetima kontrolirane temperature i prepakiravanje, odobrenog broja 392, subjekta u poslovanju s hranom BILLA d.o.o., na lokaciji Sv. Helena 160, 10382 Donja Zelina, na parametar Salmonella ser. Kentucky.

Proizvod se povlači i opoziva sa tržišta jer ne ispunjava kriterije sigurnosti hrane za mesne pripravke – stoji u prioćenju Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: Jutarnji.hr

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend