Vijesti iz BiH

Novi prijedlog mjera: Hoće li policijski sat u F BiH biti skraćen ili ukinut?!

Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH na današnjem sastanku razmatrat će epidemiološku situaciju i dati prijedloge mjera za ovaj entitet.

– Odluku ćemo donijeti spram epidemiološke situacije koju analiziraju epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Vjerovatno će biti priče i o trajanju ograničenja kretanja, ali spram parametara, broja oboljelih, umrlih, pacijenata na respiratoru, težine kliničkih slika, odlučit ćemo što dalje, objašnjava nam dr. Amila Bećirović, predsjednica Ljekarske komore FBiH i članica Kriznog štaba FMZ-a.

Ističe da je epidemiološka situacija i dalje loša, te da je zabilježen veliki broj smrtnih slučajeva, piše Oslobođenje.

– Sve zavisi od epidemiološke situacije i rezultata analiza kakve ćemo dobiti, je li bilo poboljšanja. U svakom slučaju, situacija je i dalje loša, puno je umrlih, oboljelih pacijenata sa teškom kliničkom slikom. I prošli put smo raspravljali o pomjeranju vremenskog okvira ograničenog kretanja i spram poprilično loše situacije Krizni stožer je dao prijedlog. Konkretno, Liječnička komora FBiH je glasovala protiv skraćivanja ograničenog kretanja, a sve u interesu zdravlja. Znam da je period ramazana, ali s obzirom na to da ne preporučujemo okupljanja, doktori su donijeli takvu odluku da bi se ljudi što manje sastajali, s ciljem ne bi li se situacija smirila do masovne imunizacije i boljeg epidemiološkog stanja, ističe dr. Bećirović.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend