Glazbene vijesti

NOVI ALBUM ELTONA JOHNA The Lockdown Sessions

Elton John je prije tjedan dana objavio svoj najnoviji album The Lockdown Sessions, točno četrdeset i pet godina od objavljivanja albuma “Blue Moves” s kojeg dolazi jedan od njegovih najvećih hitova “Sorry Seems to be the Hardest Word”.

Na albumu “The Lockdown Sessions” nećemo čuti tradicionalnog Eltona Johna, ali zato možemo doživjeti njegov stalni interes za sve oblike i razvoj pop-glazbe. Na ovom albumu Elton je odlučio biti više u ulozi kuratora i glazbenika podrške, nego ulozi glavne zvijezde. Riječ je o kompilaciji pomno biranih suradnji, a na ovom prestižnom popisu izvođača nalaze se Dua Lipa, Young Thug & Nicki Minaj, Surfaces, Charlie Puth, Rina Sawayama, Gorillaz, Miley Cyrus, SG Lewis, Brandi Carlile, Eddie Vedder, Stevie Wonder i Stevie Nicks. Suradnja s ovako raznolikom grupom glazbenika rezultirala je podjednako raznolikim albumom, koji je brzo osvojio srca publike te trenutno prednjači u tijesnoj borbi za prvo mjesto britanske ljestvice “Official Albums Chart”.

“Posljednja stvar koju sam očekivao tijekom karantene je da ću napraviti album. No, kako je pandemija odmicala, nastajali su projekti. Neka su se snimanja odvijala na daljinu, preko Zooma, što ja očito nikad prije nisam radio. Druge su pak pjesme snimane pod strogim sigurnosnim mjerama: rad s izvođačima uživo, ali odvojeni staklom”, komentirao je Elton.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend