Novi album Elementala u prodaji

Nakon premijernog predstavljanja albuma u Biogradu na moru, peti album Elementala konačno je ugledao svjetlo dana.

13 novih pjesama predstavlja novi i drugačiji zvuk koji na prijašnjim studijskim snimkama nije bio specifičan a došao je sasvim prirodno budući da se Elemental etablirao kao punokrvan svirački bend – to je posljedica svih silnih svirki koje su imali od albuma Pod pritiskom pa do najnovijeg, Vertiga.

 

Album se zove Vertigo jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon 4 albuma i sami su svoj “ustaljeni svijet” okrenuli naopačke. Nadamo se da će se slušateljima svidjeti novo lice Elementala jer su zadržali najbolja iskustva iz prošlosti i hrabro ih iskombinirali s novom inspiracijom.

Po riječima Elementala, osjećali su da bi bilo posve suvišno napraviti “ziheraški” album s pjesmama koje svi na neki način “očekuju” od njih. Htjeli su prvenstveno sebe iznenaditi i vidjeti do koje granice kreativnosti i originalnosti se mogu dotjerati. A nakon toga, htjeli su napraviti iskorak u nekom novom pravcu jer smatraju da glazba uvijek mora iznenaditi i poticati na razmišljanje.

Remi: “Tekstualno mi se čini da je ovaj album pomaknuo neke moje osobne granice. Umorila sam se već od uobičajenih floskula i htjela sam samu sebe izbiti iz cipela. Htjela sam se poigrati sa riječima kao nikad do sada. Velika inspiracija mi je bila moj mikrokozmos, ljudi oko mene, njihove priče koje sam zamotala u metaforiku pa se srećom neće prepoznati, a i svoje sam uspone i padove pretočila u stihove. Nije me sram izreći svoje priče jer su mi ponekad poslužile i terapeutski.”

Album Vertigo vrlo je raznolik, ovaj put se Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obilježila prethodni album. Teme pjesama su malo osobnije, a instrumentalno se nisu libili dotaknuti srodne glazbene žanrove. Punim plućima su udahnuli svijet oko sebe i prenesli to u pjesme, koliko god tužno/sretno/melankolično ili iskreno bilo.

Protekle dvije godine između dva albuma bile su vrlo turbulentne za Elemental. Dogodilo se puno toga novog za bend, mogli bismo reći da su se na neki način opustili u svojoj koži pa je ovaj album savršena refleksija sedam glazbenika koji u stvaralaštvu ne mare previše za očekivanjima nego postavljaju letvicu na razinu više. Novost na albumu je takodjer i novi basist – Konrad Lovrenčić.

Album su snimali 3 mjeseca, a na albumu se nalazi 13 pjesama. Sve pjesme su napravljene u periodu od dvije godine a tekstove i instrumentale potpisuju sami.

ELEMENTAL – VERTIGO

1. PRIRODA I DRUŠTVO
2. VERTIGO
3. REŽI ME
4. GDJE JE MOJ GRAD
5. DANAS ĆU IPAK
6. UBILA SAM TE
7. LJULJAJ BROD
8. SPUSTI ME/DIGNI ME
9. SVOJIM PUTEM
10. MOGO SAM
11. OSMIJEHOM
12. JAŠI, JAŠI
13. MALENA

mtv.com.hr