Lokalne vijesti

Nove subvencije za gospodarske subjekte s područja KSB

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva KSB, Vlada je na svojoj 54. sjednici, održanoj 10.9.2020. godine, donijela Odluku o izdvajanju sredstava poslovnim subjektima za subvencioniranje dijela minimalne neto plaće za mjesec travanj s pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19“.


Ovom Odlukom gospodarskim subjektima bit će dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 2.619.560,00 KM, odnosno iznos od 215,00 KM po zaposlenom za subvencioniranje dijela najniže neto plaće za mjesec travanj 2020. godine. Ukupan broj poslovnih subjekata kojima se izdvajaju sredstva iznosi 575, s ukupnim brojem zaposlenih od 12.184. U tablici iz priloga je popis poslovnih subjekata kojim se dodjeljuju subvencije.

Usvajanje ove Odluke je jedna u nizu poticajnih mjera gospodarstvu KSB koja je rezultirala iz ranije usvojenog Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica. Ministarstvo gospodarstva ranije je realiziralo dva Javna poziva koja su se odnosila na djelatnosti kojima je bio zabranjen rad naredbama Federalnog stožera civilne zaštite, i na osnovu kojih je subvenciralo 1.046 poslovnih subjekta s 5.441 zaposlenih. Realizacijom trećeg javnog poziva, zajedno s prva dva poziva, za subvencije poslovnih subjekata s područja KSB izdvojeno je ukupno 3.945.150,00 KM za sufinanciranje dijela minimalne neto plaće za 17.625 zaposlenih.
Ministarstvo gospodarstva trenutačno obrađuje prijave po četvrtom Javnom pozivu i na narednim sjednicama Vlade predložit će Odluku o izdvajanju koja će rezultirati novim poticajnim sredstvima za gospodarske subjekte s područja KSB-a.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend