Sport

Nove medalje i pojasevi za KK Ipon Vitez

KK Ipon Vitez 08.06. održao je polaganje viših pojaseva pred komisijom za svoje takmičare. Pred velikim brojem roditelja takmičara, te brojnih zainteresovanih gledalaca, ukupno 50 članova KK Ipon Vitez položilo je za više pojaseve u sekcijama u Preočici i Vitezu.

Polaganje za sekciju u Preočici održano je u sali koja se nalazi u sklopu Osnovne škole, dok se polaganje za članove iz Viteza održalo samo par sati kasnije u sali gradskog stadiona Vitez.

Dan nakon toga (09.06.) naš klub učestvovao je na karate turniru u Novom Travniku pod nazivom “Orhideja 2019”, gdje je sa svojih 11 takmičara zabilježio fantastičan uspjeh.

 Naime, 18 medalja bilo je dovoljno da KK Ipon Vitez završi kao drugi najbolji klub na navedenom turniru, te najuspješniji klub iz Viteza. Takmičari osvojili su 8 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su: Enis Mehić u kategorijama kate 14 god, borbe kadeti -57kg, te kate kadeti, Nejra Kajmak u kategorijama kate 14 godina i kate kate kadetkinje, Mahira Dajić borbe djevojčice 2008 god -40kg,Amar Babić u katama žuti pojas, te zlatom se okitio i naš borbe tim koje su činili Enis Mehić, Emrah Trako i Amar Babić.

 Srebrom su se oktili Đidić Vedad iz borbi 11 god -35kg, Žigonja Ajnur borbe 12 god -37kg, Trako Merisa borbe 12 god plus 50kg, Trako Emrah borbe kadeti -57kg, te Malkoč Bakir borbe 11 god -45kg. Treća mjesta osvajali su Sivro Kemal borbe 8-9 god -34 kg, Đidić Vedad-35kg 11 god, Babić Amar 12 god -37kg, Nejra Kajmak borbe kadetkinje plus54 kg, te Mahira Dajić kate 11 godina.

Pored navedenog turnira zvanična stranica Karate saveza Federacije BiH objavila je listu svih karate klubova BiH rangiranu po uspješnosti te broju osvojenih medalja u prvoj polusezoni, gdje je KK Ipon Vitez  zauzeo  deveto mjesto sa osvojenih 109 bodova sa samo 6 turnira.

 Podsjećanja radi, naš klub osnovan je krajem veljače ove godine, što je za jedan
klub neviđen uspjeh.

 Ovaj turnir, kao i podatak da smo najuspješniji klub grada od svog osnovanja takmičarima Karate kluba “Ipon” Vitez dati će veliku motivaciju za još veći napredak u karate sportu kroz razna takmičenja koja će biti uskoro održana. Sigurni smo da će naš klub omogućiti našoj Općini da
bude među prvima u BiH što se tiče karate sporta, te da će promovisanje iste nastaviti u još većem intenzitetu- rekli su KK Ipon Vitez .

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend