Nova pravila u Wizz Air-u: Nema više doplate za ručni prtljag

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, predstavlja nova pravila za prevoz ručnog prtljaga, koja omogućavaju svim putnicima jedan besplatan komad ručnog prtljaga.

 

Putnici će automatski imati pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 10kg, što će biti uključeno u cenu karte. Sem toga putnici će moći da unesu i robu koju su kupili u duty free prodavnici na aerodromu nakon pasoške kotrole.

Za one putnike kojima je potrebno više ručnog prtljaga postoji WIZZ Priority usluga, uz koju će moći da ponesu još jedan, manji, komad ručnog prtljaga i da ga smeste ispod sedišta. Ovaj prtljag može imati maksimalne dimenzije  40x30x18.

Uz ovu uslugu će im biti garantovan smeštaj standardnog ručnog prtljaga (55x40x23) unutar putničke kabine. WIZZ  Priority takođe omogućava putnicima da izbegnu redove prilikom ukrcavanja i da budu među prvima koji će se  ukrcati u avion (WIZZ Priority usluga je takođe dostupna putnicima koji kupuju WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

Johan Eidhagen, direktor marketinga Wizz Air-a je izjavio: “U Wizz Air-u je zadovoljstvo putnika na prvom mestu, zbog čega smo slušali njihove utiske i zahvaljajući tome sada možemo da ponudimo da uz svaku kartu veliki komad ručnog prtljaga bude unet besplatno u putničku kabinu. Ovo je samo još jedan primer Wizz Air-ove posvećenosti  pružanju najkvalitetnije usluge našim putnicima, sve od trenutka rezervisanja WIZZ leta pa do sletenja na izabranu destinaciju. Naše blagonaklono i profesionalno kabinsko osoblje se raduje skorom dočeku kako novih tako i starih putnika na naše letove”

O Wizz Air-u

Wizz Air je najveća nisko-budžetna (low-cost) avio kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, koja koristi flotu od 86 aviona Airbus A320 i A321 na preko 500 linija iz 28 baza, povezujući 144 destinacija u 43 zemlje.

U Wizz Air-u radi oko 3.300 vazduhoplovnih profesionalaca koji pružaju vrhunsku uslugu i obezbeđuju jeftine avio karte čineći Wizz Air  omiljenim izborom za 23,8 miliona putnika u poslovnoj godini koja je završena 31. marta 2017.

Wizz Air  je izlistan na Londonskoj berzi (WIZZ) u okviru indeksa FTSE 250 i FTSE All-ShareIndices. Wizz Air je registrovana IOSA avio kompanija od strane IATA, što predstavlja priznanje za visoke bezbednosne standarde.

Wizz Air je nedavno imenovan za Najbolju low-cost avio kompaniju za 2016. od strane urednika časopisa Air Transport World, jednog od vodećih svetskih ekonomskih časopisa kao i Centra za avijaciju (CAPA), vodeće vazduhoplovne informativne agencije.

(Poslovno Jutro)