Nova pjesma i spot grupe Adastra “Tramvaj plavi”

Veseli nas predstaviti Vam novu pjesmu i spot grupe Adastra za pjesmu Tramvaj plavi. Cilj je ovoga spota je predstaviti Grad Zagreb kroz njegov prepoznatljiv simbol – Tramvaj plavi. U stvaranju spota sudjelovali su Zagrepčani, kadeti GNK Dinama, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Adastra i naravno ZET-ov tramvaj! Pjesmu je napisao Jerko Marić, a ujedno je i bio režiser spota.

Dvije godine od posljednjeg velikog koncerta u Tvornici kulture, Adastra se ponovo sprema stvoriti večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje pripremaju i koncertnu promociju novog singla “Tramvaj plavi.”

Pjesma duhovito opisuje putnike, Zagreb i zagrebački tramvaj, a nastala je tijekom snimanja emisije “O Zagrebu zbore dvije Dore“ na Radio Sljemenu. U Tramvaj plavi uskočio je i Tomislav Goluban dodatno obogativši pjesmu prepoznatljivim zvukom usne harmonike.

Adastra je zagrebački bend osnovan 2005. godine. U lipnju 2007. objavljen je album prvijenac. Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom “Nina” objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača.
Osnivač benda Jerko Marić hrvatski je glazbenik, glazbeni producent, kantautor, skladatelj, režiser, aranžer, ton-majstor i humanitarac. Isto tako, utemeljitelj je humanitarne udruge “Zvuk svjetlosti” koja diljem Hrvatske organizira edukativne i humanitarne koncerte.

Adastra je trenutno na turneji, a ovo su gradovi u kojima će uskoro nastupiti:

19. 5. 2017. Našice
27. 5. 2017. Zagreb
20. 7. 2017. Rijeka
21. 7. 2017. Gospić
22. 7. 2017. Krapinske Toplice.

Izvor: cmc.com.hr