Nova geodetska oprema stigla i za općine Vitez i Novi Travnik

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove organizirano je preuzimanje geodetske opreme.

Oprema je nabavljena sredstvima iz Projekta registracije nekretnina-dodatno financiranje (RERP AF), koji je financiran kreditnim sredstvima Međunarodne Banke za obnovu i razvoj – IBRD. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedene općine su sudjelovale u sufinanciranju nabave geodetske opreme (GNSS i totalne stanice).

Oprema je putem zajedničkog financiranja nabavljena za potrebe jedanaest općinskih/gradskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici jedinica lokalne samouprave (Grad Zenica, Općina Breza, Općina Ilidža, Općina Ključ, Općina Novi Travnik, Općina Pale u Federaciji BiH, Grad Srebrenik, Općina Vitez i Grad Mostar) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli GNSS opremu. Za Općinu Lukavac i Grad Gradačac su rezervirani GNSS uređaji.

Osim GNSS opreme u narednom periodu se očekuje isporuka totalnih stanica za devet jedinica lokalne samouprave (Općina Čitluk, Grad Goražde, Općina Neum, Grad Zenica, Grad Živinice, Općina Vogošća, Grad Mostar i Grad Čapljina).

(Radio Vitez/www.ont.gov.ba)