Nogometaši ambiciozno u nastavak sezone

Sa sedme pozicije na prvenstvenoj ljestvici u četvrtak je NK Vitez krenuo u pripreme za nastavak prvenstva Prve federalne nogometne lige. A ta sedma pozicija (23 osvojena boda), sa samo 4 boda manje od vodećih Čapljine i Gradine (po 27 bodova) otvara i daleko veće apetite od samog ostanka u prvoligaškoj konkurenciji.

Jer, nakon vrlo lošeg starta, u koji su svoje prste upleli i suci, činilo se da su i prvobitne ambicije koje su se završavale na ostanku u ligi, ozbiljno dovedene u pitanje.

Naime, Vitežani su u prvih 7 kola imali samo pet bodova i sve do tada zadnje i predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici mijenjali su sa sada već otpisanim UNIS-om (na kraju jeseni 7 osvojenih bodova). Nakon tih razočaravajućih 7 kola, kako se to kaže sportskim rječnikom, sve je krenulo na bolje, a taj pozitivni iskorak „poklopio“ se s dolaskom novog, iskusnog trenera, Marija Ćutuka iz Splita, pa su Vitežani nastavak prvenstva odigrali daleko bolje, bez poraza i osvojili 18 bodova. No, u ovom pozitivnom iskoraku ne treba zaboraviti ni dolazak Mladena Jurčevića (ponikao u NK Vitez) iz Šibenika koji je preuzeo dirigentsku palicu raštimanog orkestra obrane Viteza a unio je i borbeni duh u momčad, koji Jurčevića oduvijek krasi. Međutim, najveće zasluge za preporod (igre i rezultata) Viteza svakako pripada treneru Ćutuku, te vrijednom predsjedniku Vlatku Kafadaru kojega nikada ne napušta optimizam, a klubu kojemu je na čelu zna osigurati optimalne uvjete za rad.

„Ovo je liga u kojoj će se 10, možda i 12 klubova boriti za ostanak u prvoligaškoj konkurenciji pa je i dalje naš osnovni cilj i zadatak što prije „uhvatiti“ bodovnu poziciju koja će nam osigurati mirnu završnicu prvenstva. No, nećemo kriti, ukaže li se prilika, da nećemo pokušati i više, juriš na prvo mjesto i Premijer ligu. Međutim, to ipak želim još jednom podcrtati, naš osnovni cilj je što prije uploviti u mirne prvoligaške vode“, kazao je predsjednik Kafadar i istaknuo kako je veliki hendikep odlazak Mladena Jurčevićča u Široki i Jasmina Smrike u Čelik. Međutim, predsjednik Kafadar sa svojim suradnicima nije sjedio skrštenih ruku pa su već u Vitez stigli „odbjegli sinovi“, Stjepan Badrov iz Travnika, Ivan Livaja iz GOŠK-a (Gabela) i Ivica Aman iz mjesnog drugoligaša Rijeke, a novi član Viteza je i Almir Hasanović iz Rudara iz Kaknja.

„Ovim dolascima popuna igračkog kadra još nije završena i uskoro će biti još novih igrača, a sve poduzimamo da to budu prava pojačanja“, kaže predsjednik Kafadar, naglašavajući kako će početkom veljače momčad otići i na sedmodnevne pripreme u Međugorje.

Trener Ćutuk je pozdravio svoje mladiće, kratko im iznio plan rada koji će iziskivati maksimalni angažman svakog pojedinca (uglavnom dva treninga dnevno) koji ima ambicije biti prvotimac sada i vrlo ambicioznog federalnog prvoligaša Viteza. Jer konkurencija je vrlo jaka, a uskoro će biti i veća i jača.