Sport

NK Vitez optimistično ide ekipi FK Sloboda Tuzla

Pred subotnju utakmicu 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojoj NK Vitez ide u goste ekipi FK Sloboda Tuzla na današnjoj press konferenciji obratili su se trener Branko Karačić te igrači Marin Vranjić i Elvis Bibić.

Trener Branko Karačić: “Idemo direktnom protivniku u borbi za opstanak. Znamo da je Sloboda vrlo disciplinirana i agresivna ekipa s trenerom koji to sve pokušava provesti na utakmici.
Što se tiče skok igre, duel igre i tranzicije vrlo su kvalitetni bez obzira da li igraju na domaćem terenu ili u gostima. Ali činjenica je da nisu postigli puno golova na domaćem terenu (3 zgoditka).
Mi ako želimo, a želimo, direktnom suparniku otkinuti bod ili tri boda moramo se postaviti i pokušati ponoviti igru sa zadnje utakmice protiv Željezničara.
Ono što je vrlo bitno na ovakvom terenu i ovako bitnoj utakmici koja nas čeka protiv Slobode je da spriječimo njihove eventualne kvalitete, ali isto tako da dobijemo duele i tu tzv. „drugu loptu“.
Mogu reći da je Sloboda pod jednim velikim pritiskom, sigurno da razmišljaju što ako im se dogodi poraz, a to bi na neki način moglo ići nama na ruku jer nismo pod pritiskom, a želimo pokazati da utakmica protiv Željezničara nije bila slučajna. Nalazimo se u nezgodnoj situaciji što se tiče žutih kartona i zadnje linije.
U Tuzlu idemo bez dva vrlo bitna igrača, Slavka Brekla i Mahira Karića koji imaju tri žuta kartona i Luke Miletića koji je nažalost napustio naš klub. Isto tako imamo i određenih problema s našim kapetanom Ivanom Livajom koji se razbolio, ali se nadamo da će ozdraviti i biti u kadru za utakmicu.”

 

Elvis Bibic: “Sigurno nas očekuje teška utakmica u Tuzli sa respektabilnim protivnikom kojemu ova utakmica donosi puno kao i nama. Ali nakon utakmice sa Željezničarom ne manjka nam samopouzdanja i mislim da su svi igrači spremni dati svoj maksimum. Igra Karića i Brekala će nam puno faliti, ali tko god izađe na teren dat će svoj maksimum i vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat.”

 

Marin Vranjic: “Nakon ozljede i pauze od mjesec dana počeo sam s laganim treninzima. Mogu reći da idemo jako čvrstoj ekipi, ali uz naše maksimalno zalaganje, idemo po sva tri boda. Sloboda je ekipa koja ima najmanje bodova uz nas i imaju probleme sa realizacijom kao i mi. Ali ne idemo na utakmicu sa bijelom zastavicom, nego se idemo boriti i dati svoj maksimum i idemo po ta tri boda.”
Utakmica se igra u subotu 18.11.2017. godine s početkom u 13:00 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

 

 

 

Izvor:NK Vitez

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend